Update ontwikkelingen iDOSpl@tform  
 
 
 
 
   
 
 

  Beste lezer,

Graag stuur ik u hierbij een nieuwe update van de ontwikkelingen van het iDOSpl@tform (project gestructureerde data).

Implementatie
De eerste partijen: Herenvest, Meijers, Concordia de Keizer, SAA en B2B Risk gebruiken het iDOSpl@tform voor het vastleggen van objecten, dekkingen en premies. Concordia de Keizer heeft afgelopen zomer haar gehele portefeuille in het platform gezet. Meer hierover leest u hier.

Ontwikkeling 
Met input van de pilotleden wordt het iDOSpl@tform verder uitgebreid en verbeterd. Zo is het sinds de huidige release 2.2 voor het product Brand (weer) mogelijk om groepsdekkingen te registreren. Verder wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het automatisch delen via e-ABS.


Afbeelding 1: Groepsdekking toevoegen

Vooruitblik 2019
e-ABS
Per eind september, na de release van e-ABS, worden objectlijsten die makelaars koppelen aan e-ABS ook automatisch gedeeld met de betrokken verzekeraar(s) en zijn ze benaderbaar vanuit e-ABS. De VNAB zorgt ervoor dat alle verzekeraars een account krijgen voor het iDOSpl@tform en zal het toevoegen van gebruikers eenmalig faciliteren. Een veel gevraagde functionaliteit is de indexatie. Het vastleggen en doorrekenen van de indexen wordt dit jaar opgeleverd.

Premieboeking
Inschatting is dat het eind van het jaar ook mogelijk is om premieboekingen, naar aanleiding van onder andere mutaties, op te halen om deze geautomatiseerd in de backoffice in te lezen.

Bijeenkomsten
Op 2 september heeft er een informatiesessie voor verzekeraars plaatsgevonden. Met het iDOSpl@tform is het mogelijk voor de verzekeraars om van de deelnemende makelaars een deel van de polisinformatie, met name object-, dekking- en premie-informatie, geautomatiseerd te verwerken. Tijdens deze sessie werd de toegevoegde waarde van het platform voor de verzekeraar toegelicht:

  • Welke mogelijkheden zijn er?
  • Hoe zien de gegevens eruit?
  • Hoe ontvangt u gegevens?
  • Hoe kunt u deze verwerken?
  • Welke voordelen levert het op?

Daarnaast hebben wij de deelnemers geïnformeerd over de acties die verzekeraars dienen te ondernemen om te kunnen starten met het gebruik van de applicatie. Per eind september zullen alle VNAB verzekeraars een aansluiting krijgen op het iDOSpl@tform.

Expertsessies Brand en Werk-landmaterieel
Tijdens de expertsessies worden met experts van makelaars en verzekeraars nieuwe ontwikkelingen en wijzigingen voor een specifiek product of onderwerp afgestemd, zoals indexeren en mogelijke combinaties van dekkingen. Leden die reeds betrokken zijn bij gebruik en/of ontwikkeling van het iDOSpl@tform hebben hiervoor reeds uitnodigingen ontvangen. Bent u bekend met het iDOSpl@tform, bent u een deskundige in de branche en wilt u bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het iDOSpl@tform? Stuur dan een e-mail naar idos@vnab.nl

Op 10 september staan er twee expertsessies gepland:

Opleiding voor makelaars
De opleiding voor makelaars vindt plaats op 25 september van 10:30 uur tot 14:30 uur. Aan de hand van cases krijgt u als makelaar in een paar uur tijd een goed beeld van wat het iDOSpl@tform inhoudt, hoe het werkt en welke voordelen het u oplevert. De opleidingen vinden plaats in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum. Deelname is gratis.

Aanmelden bijeenkomst en/of vragen
Wilt u deelnemen aan een sessie en/of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Linda Petterson (Functioneel Beheerder VNAB) via idos@vnab.nl of telefonisch via +31 (0)10 253 20 05.

Wilt u weten wat er onlangs is ontwikkeld en/of gewijzigd? Lees dan hier onze release notes. Om de release notes te kunnen lezen, heeft u een account nodig voor onze nieuwe supportwebsite help.vnab.nl. Registreren gaat eenvoudig en snel op basis van uw e-mailadres.

Met vriendelijke groet,

D. (Daan) van Tongeren
Projectmanager VNAB

 
 
   
 
 
 
 
 
       
 
 
  U ontvangt deze mailing als relatie van de VNAB. Wilt u geen mailings meer ontvangen, dan kunt u zich eenvoudig afmelden. Wilt u de mailings op een ander mailadres ontvangen? Pas dan uw gegevens aan. Voor vragen of reacties kunt u gebruikmaken van het contactformulier.