Update ontwikkelingen iDOSpl@tform  
 
 
 
 
   
 
 

  Beste lezer,

Graag stuur ik u hierbij een nieuwe update over de ontwikkelingen van het iDOSpl@tform (voorheen project gestructureerde data).

Update
Zoals u in de algemene nieuwsbrief van de VNAB heeft kunnen lezen, kunnen de objectlijsten die gemaakt zijn in het iDOSpl@tform nu via e-ABS gedeeld worden met de betrokken verzekeraars. Alle verzekeraars zijn inmiddels aangesloten op het platform. Meer informatie vindt u hier.

Bijna maandelijks wordt er een nieuwe release uitgebracht. Op 16 oktober jl. is het werk dat is uitgevoerd in sprint 22 in productie genomen.

In sprint 22 is er hard gewerkt aan onder andere:

  • De indexatie-functionaliteit voor brand. Een makelaar administrator kan indexen en indexcijfers vastleggen in het beheergedeelte van het iDOSpl@tform. Vastgelegde indexen en van toepassing zijnde indexcijfers kunnen nu aan dekkingen gekoppeld en beheerd worden.
  • Nieuwe bouwaarden voor dak. Ook zijn twee nieuwe bouwaarden voor dak (glas en hard) aan de keuzelijst toegevoegd.
  • Verzekerd bedrag binnenvaart, pleziervaart en zeevaart. Daarnaast is het voor een aantal dekkingen van binnenvaart, pleziervaart en zeevaart nu ook niet meer nodig om het verzekerd bedrag op dekkingsniveau vast te leggen. Het verzekerd bedrag is namelijk generiek voor alle objecten en ligt voor die dekkingen al vast op polis niveau. Let op! deze wijziging is verwerkt in de import templates.

Vooruitblik 2020 
In de roadmap voor de komende maanden staan de volgende onderwerpen op de planning:

  • Het kunnen inzien en geautomatiseerd ophalen van de te boeken bedragen.
  • Mogelijkheid voor verzekeringnemer om objecten te beheren.
  • Koppelingen met backoffices verder uitbreiden.
  • BIPAR.

Bijeenkomsten
Op maandag 28 oktober vindt de vierde informatiesessie voor verzekeraars plaats in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum. Het doel van de informatiesessie is alle verzekeraarsleden te informeren over het nut van en werken met het iDOSpl@tform. Steeds meer makelaars werken met het platform en steeds vaker zullen objectlijsten gedeeld worden met betrokken verzekeraars via e-ABS. Het gebruik van het iDOSpl@tform brengt geen aanvullende licentiekosten met zich mee, ongeacht het aantal accounts binnen uw organisatie.

Op 13 januari 2020 vindt er weer een opleiding voor makelaars plaats in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum.

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan een sessie en/of heeft u vragen? Neem dan contact op met Linda Petterson (Functioneel Beheerder VNAB) via idos@vnab.nl of +31 (0)10 253 20 05.

Wilt u weten wat er onlangs is ontwikkeld en/of gewijzigd? Lees dan onze release notes. Om de release notes te kunnen lezen, heeft u een account nodig voor onze nieuwe supportwebsite help.vnab.nl. Registreren gaat eenvoudig en snel op basis van uw zakelijke e-mailadres.


Met vriendelijke groet,

D. (Daan) van Tongeren
Projectmanager VNAB

 
 
   
 
 
 
 
 
       
 
 
  U ontvangt deze mailing als relatie van de VNAB. Wilt u geen mailings meer ontvangen, dan kunt u zich eenvoudig afmelden. Wilt u de mailings op een ander mailadres ontvangen? Pas dan uw gegevens aan. Voor vragen of reacties kunt u gebruikmaken van het contactformulier.