Lees online  |  Afmelden
vnab
VNAB nieuwsbrief
2020 | Februari
 
Vertrek Wim Span
De VNAB en Wim Span hebben in goed overleg besloten dat Wim per 1 februari 2020 is teruggetreden als Uitvoerend Bestuurder. Met het vertrek komt een einde aan viereneenhalf jaar directeurschap van Wim. De VNAB is Wim erkentelijk voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de VNAB.
Lees meer
Templateboekingen in e-ABS: uitzondering of regel?
Bij de introductie van module Clearing in e-ABS eind 2010 bleken aparte afspraken noodzakelijk voor het afhandelen van boekingen behorend bij (veelal oude) polisdossiers die niet in e-ABS waren geregistreerd. Voor deze uitzonderingen is door gebruikersoverleg Clearing een uitbreiding op het e-ABS protocol afgesproken die de aanlevering van boekingen buiten e-ABS om beschrijft. De verwachting was dat het aantal templateboekingen in de loop van de tijd zou afnemen tot enkele uitzonderingen per jaar. In 2019 is echter nog steeds meer dan 15% van de boekingen een templateboeking en neemt het aantal templateboekingen op polisniveau zelfs toe.
Lees meer
 
Word VNAB redacteur!
Bent u altijd op de hoogte van de actualiteiten binnen uw vakgebied en deelt u deze kennis graag met andere vakgenoten? Voor de VNAB vakbekwaamheidstool zijn wij op zoek naar enthousiaste leden en partners die als redacteur graag hun kennis willen delen met de markt. Interesse? Neem dan contact op met Martine Laarman (Medewerker Kennis & Opleiding VNAB). 
Inschrijving Risk Insurance Traineeship voor leden en partners geopend
Met het Risk Insurance Traineeship wil de VNAB samen met haar leden en partners de (groot)zakelijke verzekeringsmarkt promoten om zo nieuwe young professionals aan te trekken. Geen bedrijfsspecifiek programma maar een ontwikkeltraject met daarin marktbrede kennisontwikkeling, kennisdeling en meewerkperiodes bij alle schakels in de keten. VNAB makelaars, verzekeraars en experts kunnen zich nog tot eind februari aanmelden voor het eerste Risk Insurance Traineeship.
Lees meer
 
....
....
Introductie Coassurantie 2020
Op 21 januari is de Introductie Coassurantie 2020 van start gegaan. De drie edities aansprakelijkheid, brand en transport kwamen voor de eerste sessie bijeen in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum
Lees meer
Nieuwe bestuursleden Young InSurance
Nadat Young InSurance in november 2019 de VNAB Award heeft gewonnen en dit jaar haar tienjarig jubileum viert, is het voor de bestuursleden die in 2015 zijn toegetreden, een mooi moment om het stokje over te dragen aan drie nieuwe bestuursleden. Lees meer
Trainingsloop VNAB kwart marathon
Op 4 februari vond de eerste trainingsloop voor de VNAB kwart marathon plaats. Voorafgaand aan de training werd er een informatiebijeenkomst verzorgd en daarna gingen de lopers aan de slag met verschillende looptechnieken. 
Lees meer

Ontwikkelingen iDOSpl@tform
Nieuwe functionaliteiten en implementatie
Nieuw is onder andere de functionaliteit 'relatie' (voorheen verzekeringnemer), het veld 'bijzonderheden bij dekkingen' en de toelichting voor het vastleggen van een minimum en/of maximum premiebedrag. Concordia de Keizer, Meijers en Herenvest hebben een groot deel van de verzekerde objecten in het iDOSpl@tform geregistreerd. Raetsheren van Orden Groep en SAA zijn voorbereidingen aan het treffen om in februari te starten met de invoer in het iDOSpl@tform.

Roadmap Q2 2020
  • Realisatie van eenvoudige koppeling voor de backoffice om te boeken bedragen en prolongaties in te lezen
  • Start klantportal: aanpassen objecten door verzekeringnemer of subagent
  • Start ontwikkeling BIPAR ondersteuning
Lees meer
 

Aankomende VNAB events
13
FEB
 
Opleiding e-ABS Claims
Voor de onderdelen placement (polissen), claims (schades) en clearing (boekingen) worden regelmatig opleidingen verzorgd. Deze opleidingen hebben een duur van één dag en vinden plaats in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum in Rotterdam. Lees meer

17
FEB
 
Lunch & Learn - Varia: Beroepsaansprakelijkheid van de assurantietussenpersoon
Eric van Niekerk en Emma Krikke zullen (VanNiekerkCieremans Advocaten) ingaan op de vraag hoever tegenwoordig de zorgplicht van de assurantietussenpersoon reikt. Lees meer

02
MRT
 
VNAB beursborrel - Chubb
De maandelijkse VNAB beursborrel wordt in maart aangeboden door Chubb. Lees meer

....
Bekijk alle VNAB events
...
vnab
Linkedin
Contact  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden