Lees online  |  Afmelden of gegevens wijzigen
vnab
iDOSpl@tform
Update 13 | Januari 2020
 
Graag stuur ik u hierbij een nieuwe update over de ontwikkelingen van het iDOSpl@tform.

Ontwikkelingen
Met ingang van release 2.6 (9 december 2019) en 2.7 (16 januari 2020) worden specifieke kenmerken van objectlijsten weergegeven in het objectenscherm. Zo wordt in één oogopslag duidelijk met hoeveel verzekeraars een objectlijst gedeeld is, of dit gekoppeld is met e-ABS, of er een pro rata premie van toepassing is en of deze geïndexeerd is. Daarnaast is onder andere de functionaliteit 'relatie' (voorheen verzekeringnemer) en het veld 'bijzonderheden bij dekkingen' (voor bijvoorbeeld toelichtingen zoals incl. BTW) toegevoegd en is het mogelijk om een minimum en maximum premiebedrag vast te leggen. Ook kan er een vorkbedrag worden opgenomen bij de objecten voor brand. Vorkbedrag is een bedrag bij een brandverzekering waarbij rekening wordt gehouden dat er bij volledig verlies niet compleet herbouwd zal worden in dezelfde stijl (bijvoorbeeld bij monumentale panden). 

Stand van zaken implementatie
Concordia de Keizer, Meijers en Herenvest zijn actief in het iDOSpl@tform en hebben een groot deel van de verzekerde objecten in het iDOSpl@tform geregistreerd. Raetsheren van Orden Groep en SAA zijn voorbereidingen aan het treffen om in februari te starten met de invoer in het iDOSpl@tform. De VNAB ondersteunt hen hierbij. Verzekeraars zijn verheugd met deze ontwikkelingen, omdat de beoogde efficiency van gestructureerde polisdata steeds dichterbij komt. 
Het delen van de objectlijsten voor verzekeraars via e-ABS blijft helaas nog wat achterwege. Om dubbel werk te voorkomen, is het wachten op de aanpassingen bij de systeemhuizen om eenvoudig de iDOS specificatie – identificatie door te geven aan e-ABS waardoor het automatisch gedeeld kan worden. De VNAB is in contact met de grote systeemhuizen om dit snel te kunnen realiseren. Tot die tijd kan er gekoppeld worden door de export voor verzekeraars uit het iDOSpl@tform in e-ABS als bijlage bij te sluiten bij de polis of een overig document of via een reactie achteraf. 

Vraag als verzekeraar zijnde actief aan makelaars om aanlevering van objectlijsten via e-ABS en het iDOSpl@tform.

Roadmap Q2 2020
In Q2 van 2020 staan de volgende onderwerpen op de planning:
  • Realisatie van eenvoudige koppeling voor de backoffice om te boeken bedragen en prolongaties in te lezen.
  • Start klantportal: aanpassen objecten door verzekeringnemer of subagent.
  • Start ontwikkeling BIPAR ondersteuning.
Bijeenkomsten
17
MRT
 
Opleiding iDOSpl@tform - makelaars
In 2020 worden wederom opleidingen voor makelaars verzorgd. Wij nodigen makelaarsleden van harte uit om zich aan te melden voor deelname. Lees meer
 
24
MRT
 
Informatiesessie iDOSpl@tform - verzekeraars
Het doel van de informatieve sessie is alle verzekeraarsleden te informeren over het nut van, en werken met, het iDOSpl@tform. Lees meer
 
Aanmelden bijeenkomst en/of vragen
Wilt u deelnemen aan een sessie en/of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Linda Petterson (Functioneel Beheerder VNAB) via idos@vnab.nl of telefonisch via (0)10 253 20 05.

Wilt u weten wat er onlangs is ontwikkeld en/of gewijzigd? Lees dan onze release notes. Om de release notes te kunnen lezen, heeft u een account nodig voor onze supportwebsite help.vnab.nl. Registreren gaat eenvoudig en snel op basis van uw zakelijke e-mailadres.
vnab
Linkedin
Contact  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Afmelden of gegevens wijzigen