Lees online  |  Afmelden of gegevens wijzigen
vnab
iDOSpl@tform
Update 14 | Maart 2020
 
Graag stuur ik u hierbij een nieuwe update over de ontwikkelingen van het iDOSpl@tform.

Een groot deel van de werkzaamheden kan het iDOS-team van de VNAB en Fenêtre vanuit huis voortzetten, zodat de oplevering van functionaliteiten in een vergelijkbaar tempo als voorheen door kan blijven gaan. De samenwerking met onze leden is van vitaal belang voor een goed functionerend iDOSpl@tform. Wij waarderen het zeer dat ook leden input blijven leveren, zodat we een product kunnen blijven doorontwikkelen dat aansluit op de praktijk.

Ontwikkelingen
Release 2.8 (april 2020) wordt naar verwachting geïnstalleerd op 9 april in plaats van 23 maart. Deze release brengt een omvangrijke verandering met zich mee, namelijk de nieuwe functionaliteit prolongeren en te boeken bedragen.

Dat houdt in dat bij het aanmaken van een dossier, financiële informatie wordt toegevoegd zoals de premietermijn en de methode van berekenen. De termijnpremies en de te boeken bedragen worden dan in het iDOSpl@tform berekend n.a.v. mutaties, zodat ze verwerkt kunnen worden in de backoffice. Voor de leden die al met het iDOSpl@tform werken, wordt een conversie gerealiseerd.

In de release notes op help.VNAB.nl zal hier uitgebreider op in worden gegaan. Hier volgt ook een beschrijving van de werkwijze.

De VNAB onderzoekt de mogelijkheden omtrent het geautomatiseerd ophalen van de te boeken bedragen via externe partijen (zoals Aplaza) om dit proces zo eenvoudig mogelijk te maken.

Afbeelding 1: Te boeken bedragen
Stand van zaken implementatie
Naast Concordia, Meijers, B2B en Herenvest is SAA nu ook actief in het iDOSpl@tform. Een groot deel van de verzekerde objecten zijn in het iDOSpl@tform geregistreerd. De oproep aan verzekeraars om makelaars te verzoeken tot aanlevering van objectlijsten via e-ABS en het iDOSpl@tform, geldt nog onverminderd.

Roadmap Q2 & Q3 2020
In Q2 en Q3 van 2020 staan o.a. de volgende onderwerpen op de planning:
  • Uitbreiding van de functionaliteit te boeken bedragen
  • Verder aanpassen klantportaal objecten door verzekeringnemer of subagent
  • BIPAR ondersteuning
Bijeenkomsten
Door de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus, zijn de iDOSpl@tform sessies voor verzekeraars en makelaars tot nadere berichtgeving van de Rijksoverheid geannuleerd. De VNAB onderzoekt een online oplossing voor sessies die zich hiervoor lenen.

Contact
Heeft u vragen? Neem dan contact op met Linda Petterson (Functioneel Beheerder VNAB) via idos@vnab.nl of telefonisch via (0)10 253 20 05.

Wilt u weten wat er onlangs is ontwikkeld en/of gewijzigd? Lees dan onze release notes. Om de release notes te kunnen lezen, heeft u een account nodig voor onze supportwebsite help.vnab.nl. Registreren gaat eenvoudig en snel op basis van uw zakelijke e-mailadres.

vnab
Linkedin
Contact  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Afmelden of gegevens wijzigen