Lees online  |  Afmelden of gegevens wijzigen
vnab
iDOSpl@tform
Update 15 | Mei 2020
 
Graag stuur ik u hierbij een nieuwe update over de ontwikkelingen van het iDOSpl@tform.

Ontwikkelingen
Op 7 mei j.l. is de nieuwe release 2.10 in productie opgeleverd. Daarmee is onder andere de te boeken bedragen functionaliteit weer verder uitgebreid met indexeren bij prolongatie. De start van de nieuwe release is digitaal gepresenteerd aan de sprintleden en er hebben inmiddels succesvolle online opleidingen plaatsgevonden.

BIPAR administratie wordt eenvoudiger
Het onderwerp BIPAR heeft ook onze aandacht, omdat dit bij veel leden administratieve lasten met zich meebrengt. Tijdens diverse besprekingen is er gebrainstormd over hoe deze functionaliteit eruit moet komen te zien. Momenteel worden de eerste ideeën hiervoor uitgewerkt, zodat deze nader getoetst kunnen worden bij leden. In e-ABS wordt een aanpassing t.b.v. BIPAR voorzien in de september release. In het iDOSpl@tform zullen aanpassingen worden gemaakt om polissen met afwijkende premieafspraken met verzekeraars te kunnen ondersteunen. e-ABS zal dan i.c.m. het iDOSpl@tform een betere ondersteuning bieden voor dit soort BIPAR polissen.

Handmatig overtypen niet meer nodig
Langzaamaan worden steeds meer objectlijsten gedeeld via e-ABS. Verzekeraars hebben hierdoor veel minder handmatig werk, mits deze verzekeraars hiervoor voorzieningen hebben getroffen in hun verwerkingsproces. Hierover zijn verzekeraars geïnformeerd middels diverse informatiesessies. Hierover kan ook altijd contact opgenomen worden met de VNAB.

Indien de objectlijst hoort bij een e-ABS polis, is het belangrijk dat de makelaar deze via e-ABS deelt. Zo wordt de objectlijst gekoppeld aan de juiste plaatsing, wordt de objectlijst automatisch gedeeld met de op de polis betrokken verzekeraars en worden verzekeraars via de e-ABS-notificatie (taken en meldingen) op de hoogte gebracht van de beschikbare objectlijsten. Deze kunnen zij dan in het iDOSpl@tform bekijken, beoordelen en downloaden. Achteraf delen kan door de objectlijst als bijlage aan een reactie op de polisversie of een overig document in de bijbehorende plaatsing toe te voegen. Een uitgebreide beschrijving vindt u hier.

Mist u als verzekeraar een objectlijst bij een polisversie? Verzoek de makelaars dan deze te delen via e-ABS.

Roadmap Q3 & Q4 2020
In Q3 en Q4 van 2020 staan o.a. de volgende onderwerpen op de planning:
  • Bulk polis prolongeren
  • Mutaties en volmacht doordelen
  • Verbetering klantspecificaties
  • BIPAR ondersteuning
  • Klant of agentschap aanleveren/onderhouden van object- en dekkingsgegevens
  • Koppelmogelijkheden met backoffices verder faciliteren
In juni worden er online deskundigensessies georganiseerd voor brand, marine en werkmaterieel. Tijdens deze sessies bespreken we productspecifieke vraagstukken met inhoudsdeskundigen van onze leden om zo het iDOSpl@tform verder te verfijnen en verbeteren.
 
 
 
Vragen
Heeft u vragen? Neem dan contact op met Linda Petterson (Functioneel Beheerder VNAB) via idos@vnab.nl of telefonisch via (0)10 253 20 05.

Wilt u weten wat er onlangs is ontwikkeld en/of gewijzigd? Lees dan onze release notes. Om de release notes te kunnen lezen, heeft u een account nodig voor onze supportwebsite help.vnab.nl. Registreren gaat eenvoudig en snel op basis van uw zakelijke e-mailadres.

vnab
Linkedin
Contact  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Afmelden of gegevens wijzigen