Lees online  |  Afmelden
vnab
VNAB nieuwsbrief
2020 | April
 
Update coronavirus
VNAB events & centrum
Alle VNAB events in april, mei en juni, met uitzondering van de HR bijeenkomst in juni, worden afgelast. De Algemene Ledenvergadering en Sectievergaderingen vinden online plaats. Het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum is t/m 28 april 2020 gesloten tot nadere berichtgeving van de Rijksoverheid.
Lees meer
Opschoning polisdossiers e-ABS
Om polissen in e-ABS actueel te houden, is het belangrijk dat het hele proces van aanmaken en beheren van polisdossiers, plaatsingen en polisversies goed wordt ingevoerd, gevolgd en afgehandeld. Als dat goed wordt uitgevoerd, staat een polisdossier op status ‘Actief’ als het ook daadwerkelijk een lopende polis is. Uit analyse van polisdata in e-ABS is echter gebleken dat een aantal plaatsingen een status hebben die niet klopt met de status van het polisdossier. Ook is een groot aantal plaatsingen niet volledig ingevoerd door de makelaar waardoor het lijkt alsof de plaatsing ‘In onderhandeling’ is, maar er nooit een accorderingsverzoek naar de verzekeraar is gestuurd. Daarnaast is een, door de verzekeraar afgewezen accorderingsverzoek, door de makelaar niet geannuleerd waardoor het onterecht lijkt dat de plaatsing nog ‘In onderhandeling is. Ook stonden er actieve polisdossiers en plaatsingen in onderhandeling van makelaars die geen lid meer zijn van de VNAB. Om deze situaties te corrigeren, zijn diverse acties ondernomen.
Lees meer
 ...
...
COVID-19 en delcrederebeding VNAB
Vanwege de huidige crisissituatie als gevolg van de COVID-19 uitbraak en de daarmee samenhangende mogelijke financiële gevolgen, onderzoekt de VNAB samen met haar leden en partners mogelijke oplossingen om deze gevolgen voor zowel verzekerden als leden beheersbaar te houden.
Lees meer
...
iDOSpl@tform - update 14
Een groot deel van de werkzaamheden kan het iDOS-team van de VNAB en Fenêtre vanuit huis voortzetten, zodat de oplevering van functionaliteiten in een vergelijkbaar tempo als voorheen door kan blijven gaan. 

Ontwikkelingen
Release 2.8 (april 2020) wordt naar verwachting geïnstalleerd op 9 april. Deze release brengt een omvangrijke verandering met zich mee, namelijk de nieuwe functionaliteit prolongeren en te boeken bedragen.

Implementatie
SAA is nu ook actief in het iDOSpl@tform. Een groot deel van de verzekerde objecten zijn in het iDOSpl@tform geregistreerd. 

Roadmap
In Q2 en Q3 van 2020 staan o.a. de volgende onderwerpen op de planning:
  • Uitbreiding van de functionaliteit te boeken bedragen
  • Verder aanpassen klantportaal objecten door verzekeringnemer of subagent
  • BIPAR ondersteuning
Lees meer
 ...
...
e-ABS beheerinformatie op help.VNAB.nl
Inmiddels is alle gebruikers- en beheerinformatie voor het iDOSpl@tform, het Management Informatie Systeem (MIS) en het Sanctiepl@tform op Help.VNAB.nl beschikbaar. Nu zijn ook de pagina’s met beheeronderwerpen van e-ABS geschreven en opgeleverd.
Lees meer
...
Aankomende VNAB events
08
JUN
 
Algemene Ledenvergadering en Sectievergaderingen
De Algemene Ledenvergadering en Sectievergaderingen vinden online plaats via ZOOM. Lees meer

11
JUN
 
VNAB HR bijeenkomst
De VNAB faciliteert kennisgroepen die informatie uitwisselen over specifieke onderwerpen. Voor HR specialisten uit de markt zijn er periodieke HR bijeenkomsten waarin gedeelde onderwerpen en/of uitdagingen worden besproken. Lees meer

03
SEP
 
VNAB Start of Season Pubquiz
Tijdens de zomervakantie is een korte stop voor alle VNAB events. Om de start van het nieuwe seizoen te vieren, organiseren wij de VNAB Start of Season Pubquiz. Lees meer

....
Bekijk alle VNAB events
...
vnab
Linkedin
Contact  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden